Măsuri de atenuare a crizei: iluminatul stradal ar putea fi sistat după ora 23.00, iar zece zile din lună elevii vor studia online
Social 3 august 2022, 19:20 | 851

Pentru a economisi curent și gaz pe timp de iarnă, iluminatul stradal ar putea fi sistat după ora 23.00, iar zece zile din lună elevii ar putea studia online. Sunt doar câteva din prevederile unui proiect de hotărâre propus pentru dezbateri publice de către Ministerul Infrastructurii.

Măsurile propuse de autorități fac parte din planul de acțiuni privind diminuarea crizei energetice. În ședința de azi a Guvernului, prim-ministrul Natalia Gavrilița a îndemnat șefii instituțiilor guvernamentale să ofere cât mai rapid avizele, pentru ca hotărârea să poată fi aprobată. Autoritățile își propun să monitorizeze zilnic consumul de resurse energetice în clădirile publice și comerciale, precum și să reducă temperatura agentului termic livrat centralizat cu 10 la sută - adică de la 70 la 60 de grade. Intențiile guvernanților sunt însă criticate de cetățeni, care spun că nu mai au pârghii de economisire. Supărați, oamenii propun autorităților să economisească pe seama clădirilor guvernamentale. Pentru ca propunerile Ministerului Infrastructurii să intre în vigoare este necesar ca proiectul să fie aprobat de Guvern.

Opinia ta contează. Comentează!