Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă după mai bine de două săptămâni de la producerea incendiului
Social 22 aprilie 2024, 18:52 | 182

Elevii Liceului „Liviu Deleanu” au revenit în sălile de clasă după mai bine de două săptămâni de la producerea incendiului în instituția de învățământ. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat, în cadrul ședinței Primăriei, că muncitorii care executau lucrări în incinta liceului se fac vinovați de izbucnirea focului. Astfel, agentul economic responsabil urmează să achite toate pagubele.

ANDREI PAVALOI, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Imediat au fost aerisite toate încăperile, a fost restabilit cablajul pentru energia electrică acolo unde a fost deteriorat. La fel, au fost deteriorate plăcile de Armstrong și au fost curățați pereții pe tot perimetrul care a avut de suferit."

Andrei Pavaloi a mai spus că elevii vor primi alimentație la pachet pentru că, deocamdată, masa nu poate fi servită la cantină.

ANDREI PAVALOI, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Ținând cont că sala de mese a avut, la fel, de suferit, pentru perioada imediat următoare copiii vor primi alimentație la pachet, lucru care s-a întâmplat incluziv pe perioada cât copiii s-au aflat acasă."

Rezultatul investigațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au arătat că responsabili de producerea incendiului se fac muncitorii care efectuau lucrări de reparație în demisolul liceului. În aceste condiții, agentul economic care i-a angajat urmează să achite toate cheltuielile necesare.

ANDREI PAVALOI, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Agentul economic care executa acele lucrări va suporta acele cheltuieli. Dacă nu va face benevol, la demersul nostru, aceste lucruri, vom merge cu un proces de judecată împotriva lui."

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” s-a produs vineri, 5 aprilie. Din interiorul clădirii au fost evacuați circa 1900 de elevi.

Opinia ta contează. Comentează!