Armata ucraineană înregistrează succese în două direcții pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie parțial ocupată de ruși
Externe 25 august 2023, 19:56 | 545

Armata ucraineană înregistrează succese în două direcții pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie parțial ocupată de ruși. Purtătorul de cuvânt al Statului Major de la Kiev, Andrei Kovaleov, a anunțat că militarii ucraineni continuă să înainteze către Melitopol, un oraș cheie în recucerirea teritoriilor până la Marea Azov. Sursele media ruse vorbesc despre un „asalt major” al armatei ucrainene care ar fi în plină desfășurare în zona localității Robotîne.

Atacul militarilor ucraineni în sudul Zaporojie este susținut de peste 80 de vehicule militare. Armata ucraineană a publicat imagini cu blindate americane Bradley și trupe speciale în acțiune pe acest front. În noaptea de 24 spre 25 august au apărut imagini cu ceea ce pare a fi un amplu atac al armatei ucrainene pe frontul de la Robotîne, localitate recent eliberată de trupele Kievului. Ucrainenii au atacat aici cu cel puțin 83 de blindate, conform unor imagini în infraroșu transmise de o dronă de observare a rușilor. Forțele militare ucrainene au publicat imagini care prezintă acțiuni terestre ale trupelor speciale în aceeași regiune. De asemenea, pe rețelele sociale au apărut imagini cu blindate americane Bradley ale armatei ucrainene care operează în afara Robotîne, în direcția sud, spre Melitopol. În direcția Bahmut, forțele ucrainene continuă să avanseze la sud de acest oraș cucerit de mercenarii Wagner în luna mai curent. Concomitent, ministerul rus al Apărării a anunţat dimineaţa că ar fi doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea, într-un un atac de o rară amploare asupra peninsulei anexate de Moscova în 2014.

Opinia ta contează. Comentează!