O furtună a ucis 10 oameni în Brazilia
Externe 10 aprilie 2019, 13:15 | 1276

În Rio de Janeiro a fost decretată stare de urgență, după ce o furtună însoțită de ploi puternice a ucis 10 oameni. Mai multe străzi și locuințe au fost inundate. Oamenii spun că furtuna a fost de o violență nemaivăzută în această regiune.

În Rio de Janeiro ploaia a început luni seară şi a continuat 24 de ore. În unele zone ale oraşului s-au înregistrat peste 210 litri de precipitații pe metru pătrat, adică de trei ori mai mult decât cantitatea normală înregistrată în luna aprilie. A fost nevoie de doar câteva ore ca puhoaie violente să inunde străzile și să curețe totul în calea lor.

A urmat o noapte de foc pentru echipele de intervenție, care s-au grăbit să ajute oamenii blocați în mașinile luate de puhoaie sau prinși sub nămol. Cu toate acestea, 10 oameni au murit, unii luați de ape, alții după ce casele lor au fost distruse de alunecările de teren. La lumina zilei dezastrul a căpătat o amploare catastrofală.

Autoritățile au decretat stare de urgență în localitate, școlile și grădinițele au fost închise, iar mai multe companii și-au îndemnat angajații să lucreze de acasă, întrucât arterele principale ale orașului au fost distruse. Valoarea pagubelor nu a fost deocamdată estimată, dar autoritățile spun că se așteaptă la o sumă colosală.

Opinia ta contează. Comentează!