Jurnalul orei 17, 31 Iulie
Jurnalul orei 17:00 31 iulie 2023, 18:20 | 572

Prezentat de Sofia Obadă

Membrii partidelor declarate neconstituționale nu vor putea fi aleși pentru o perioadă de la trei la cinci ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, în lectură finală, de către deputații PAS. Codul penal a fost completat cu două infracțiuni noi – coruperea politică pasivă și coruperea activă, menite să combată traseismul politic. Coruperea va fi pedepsită cu până la șapte ani de închisoare. Se întâmplă după ce Curtea Constituțională a dizolvat Partidul Șor, în luna iunie curent.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit astăzi sala de ședințe a Parlamentului. S-a făcut în semn de protest, după ce majoritatea a respins toate inițiativele Blocului propuse pentru agenda zilei. Una dintre chestiunile, asupra cărora insistau deputații din opoziție, prevedea audierea membrilor Guvernului.

Cel puțin patru persoane au murit, inclusiv un copil, după ce armata rusă a atacat orașul Krivoi Rog cu două rachete balistice. Una a lovit o clădire rezidențială, iar cealaltă - o instituție de învățământ. Zeci de oameni sunt răniți, iar salvatorii caută sub dărâmături. Atacul survine după ce ieri, președintele Volodimir Zelenski a declarat că, cităm, "treptat, războiul se întoarce pe teritoriul Rusiei, iar acesta este un proces inevitabil, natural și corect". "În ultimele zile, inamicul s-a încăpățânat să atace orașe, dar această teroare nu ne va speria și nici nu ne va zdrobi", a declarat azi Zelenski în urma celui mai recent atac al rușilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie