Manel Monteagudo, un marinar poet din Spania, s-a trezit la viață după 35 de ani pe care i-a petrecut fiind în comă
Externe 11 noiembrie 2021, 20:15 | 761

Un om s-a trezit după... 35 de ani, timp în care a fost în comă. Manel Monteagudo din Spania avea 22 de ani când a căzut de la înălțime, pe o navă comercială, și s-a trezit la 58 de ani, într-o lume cu totul diferită, având soție și copii. Povestea spusă de bărbat pare ruptă din filme.

Manel a început să lucreze marinar la vârsta de 14 ani. După accidentul suferit în 1979, a deschis ochii în 2014. Să-și vadă chipul în oglindă a fost un șoc.

MANEL MONTEAGUDO, marinar, Spania: "Într-un moment, când eram singur, mă uitam în jur și nu mi se potrivea ce vedeam. Într-un moment, îi spuneam soției: "Mă minți! De ce îmi spui asta?" Și atunci când am mers să mă uit în oglindă, mi-a fost pusă în față și i-am zis: "Nu. Acesta nu sunt eu. Acela e un bătrân. Eu am 22 de ani, acela e un bătrân. Nu, acesta nu sunt eu."

În tot acest timp, doar iubita lui, devenită între timp soție, a fost convinsă că Manel își va reveni din starea vegetativă. Pe atunci Conchi, de profesie infirmieră, își făcea abia studiile.

MANEL MONTEAGUDO, marinar, Spania: "Trebuie să ne dăm seama că atunci când s-a întâmplat accidentul, ea avea 19 ani. Și-a sacrificat toată tinerețea pentru mine."

Bărbatul a avut nevoie de terapie pentru a putea să vorbească și să meargă din nou. Nu știa că există internetul și nici ce este o telecomandă și nici măcar astăzi nu s-a obișnuit cu toate tehnologiile, și are impresia că este într-un film SF. Manel are 65 de ani și urăște să doarmă. Este pe cale să scoată a cincea carte de poezie și are un vis de realizat.

MANEL MONTEAGUDO, marinar, Spania: "Mi-ar plăcea să navighez, dar nu să merg într-o călătorie de plăcere, dar să navighez cum navigam, nu în ape liniștite."

Bărbatul are două fiice, însă nu a oferit detalii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie