Jurnalul orei 19, 23 August
Jurnalul orei 19:00 23 august 2022, 21:38 | 1001

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

Șeful „Moldovagaz” susține că va mai încerca odată să ceară intervenția Comisiei pentru Situații Excepționale în vederea achitării avansului pentru luna august față de Gazprom. Asta după ce concernul rus ne-a dat un răgaz de zece zile - până pe 1 septembrie. Cum a reacționat vicepremierul Andrei Spânu - vă arătăm imediat.

Procuratura a pus sechestru pe ruina hotelului „Național” din centrul Chișinăului într-un dosar în care este vizat fostul deputat democrat Vladimir Andronachi. Este vorba de un prejudiciu de peste un miliard de lei.

S-a declarat apolitic, dar și-a luat concediu de la Primărie pentru a-l susține pe pro-rusul Igor Dodon în campania electorală, iar acum își crează partid pro-european. Este vorba de primarul Ivan Ceban, care a anunțat astăzi propriul proiect politic de la tribuna Primăriei Chișinău. Reacțiile oponenților - în jurnal.

Mai mulți civili părăsesc Kievul din cauza fricii de un eventual atac rusesc de Ziua Independenței Ucrainei, marcată pe 24 august. Statele Unite le-au cerut insistent cetăţenilor americani să părăsească urgent Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie