Antrenamente de foc pentru pompieri
Social 26 martie 2019, 19:52 | 768

20 de pompieri de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au susţinut astăzi un adevărat test de rezistenţă. Ei s-au antrenat la temperaturi de peste 900 de grade Celsius. Totodată, salvatorii au fost instruiți cum trebuie să intervină în zonele periculoase și în condiții nocive. Acţiunea face parte dintr-o serie de activităţi de pregătire profesională a angajaţilor Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pompierii au fost echipaţi corespunzător şi instruiţi înainte de a intra în aşa-numita „cameră de foc şi fum”, unde au avut de înfruntat condiţii similare celor de la un incendiu.

Potrivit specialiştilor, temperatura în spațiul amenajat pentru antrenamente depășește 900 de grade Celsius. De asemenea, aici salvatorii se confruntă și cu fumul dens, emanat în urma procesului de ardere.

Prin astfel de exerciţii trec toţi pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de cel puţin patru ori pe an, pentru a putea face faţă condiţiilor dificile în caz de incendiu. În camera de fum sunt pregătiţi anual peste 600 de angajați. Containerul respectiv a fost cumpărat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în anul 2015, datorită unui proiect de cooperare dintre Republica Moldova și Cehia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie