Încă o victimă a gripei
Social 28 martie 2018, 14:20 | 1276

O femeie de 40 de ani, din Chișinău, a murit la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 în urma complicațiilor provocate de virusul gripal A (H1N1). Astfel, de la începutul sezonului rece, din cauza gripei de tip A sau B și-au pierdut viața cinci locuitori ai Republicii Moldova: trei femei și doi bărbați.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, victima, care a murit săptămâna trecută, nu a fost vaccinată împotriva gripei sezoniere și a ajuns prea târziu la medici. Pacienta a fost diagnosticată cu mai multe boli, printre care pneumonie bilaterală viruso-bacteriana masivă, dar și insuficiență cardiacă, hepatică, renală, respiratorie și cerebrală.

Totodată, între 19 și 25 martie, au fost înregistrate 81 de cazuri noi de gripă. În această perioadă, în laborator au fost examinate 35 de probe în vederea depistării virusurilor gripale și non-gripale. În rezultat, în opt probe a fost depistat virusul gripal de tip B, iar în una - cel de tip A(H1N1).

Amintim că, de la începutul sezonului rece, alte două persoane din capitală au decedat la spital din cauza gripei A(H1N1). Este vorba despre un bărbat de 41 de ani și o femeie de 42 de ani. De asemenea, un adolescent de 17 ani, tot din Chișinău, care avea virusul gripal de tip B, a murit la Spitalul pentru Copii ”Valentin Ignatenco”. Iar în această lună și-a mai pierdut viața o femeie în vârstă de 83 de ani, din Chișinău, care avea virusul de tip B. Epidemiologii le recomandă tuturor să se adreseze la medic îndată după apariţia primelor simptome de boală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie