Vorbesc despre o tentativă de fraudare
Social 16 octombrie 2019, 21:41 | 1146

„Sunt riscuri de fraudare a alegerilor locale” din capitala. Declaratia a fost facuta astazi in cadrul unei conferinte de presa, care a fost sustinuta de catre doi membri ai Consiliului Electoral de Circumscriptie Chisinau. Pe ce se bazeaza afirmatia celor doi si ce spun reprezentantii Comisiei Electorale Centrale, vedeti in continuare.

Membrii Consiliului Electoral al Circumscripție Chișinău Igor Chiriac și Victoria Spânu au spus că pe pagina Comisiei Electorale Centrale a apărut o altă listă a membrilor unor birouri de votare decât cea aprobată inițial de prima structură.

Cei doi membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău au mai spus că a fost depusă o sesizare în acest sens la Comisia Electorală Centrală și la Procuratura Generală. Mai apoi, CEC a emis un comunicat de presă, prin care a respins posibilitatea fraudării alegerilor locale generale. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în urma unor investigații interne, s-a stabilit că a fost admisă o eroare pe site-ul instituției.

Totodată, reprezentanții instituții au spus că Victoria Spânu a participat la investigația internă și a votat hotărârea prin care se atestă că a avut loc o greșeală tehnică și nicidecum o pretinsă fraudare a procesului electoral. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie