Partidul Socialiştilor și Partdiul Democrat intră în negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare
Politic 4 martie 2020, 19:22 | 1751

Partidul Socialiştilor și Partdiul Democrat intră în negocieri pentru crearea unei noi coaliții de guvernare. În dimineața zilei, PSRM a anunțat, după consiliul republican al formațiunii, despre disponibilitatea de a iniția discuțiile. Propunerea a fost acceptată de PDM în seara zilei.

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, crede că PD și PSRM ar fi bătut palma și și-ar fi împărțit mai multe ministere și instituții de stat. ”Urmează o reconfigurare guvernamentală, prin care PD, în schimbul susținerii lui Dodon, să obțină Externele, Apărarea, Educația, Ministerul Economiei, Agenția Servicii Publice, Agenția Medicamentului, Moldtelecomul și Cricova”, a scris Vasile Năstase pe Facebook.

Cu o reacție la posibilele modificări din cabinetul de miniștri a venit și premierul Ion Chicu. El susține că în condițiile în care în timpul negocierilor dintre PSRM și PDM nu se discută şi funcţia de prim-ministru, atunci va avea și el o poziţie în privinţa potenţialilor candidaţi pentru funcția de miniștri.

Fostul vicepreședinte al Partidului Democrat Andrian Candu, actual lider al grupului parlamentar Pro-Moldova a scris pe facebook că vrea să creadă că rațiunea majorității va prevala interesele obscure ale unui grup de interese pro-Dodon și, în ultim ceas, verticalitatea și dragostea față de patrie îi va determina pe foștii colegi să opună rezistență planului de anexare a Partidului Democrat Partidului Socialiștilor și președintelui Igor Dodon. Partidul Acțiune și Solidaritate afirmă că acum este un moment decisiv în traiectoria Partidului Democrat, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. Alegerea este între confortul unor deputați și interesul cetățenilor, susține PAS.

DECLARAȚIE PAS / sursa: facebook.com

”În ultimele săptămâni PAS a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte.”

... se mai arată în declarația PAS. 

Opinia ta contează. Comentează!