Echipament nou pentru mai multe spitale
Social 25 iulie 2023, 19:58 | 456

56 de instituții medico-sanitare vor primi echipament modern - aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, mese de operații, aparate de anestezie și alte dispozitive. Valoarea totală a lotului donat de partenerii externi este de aproape 980 de mii de dolari. Una dinte instituțiile beneficiare este și Spitalul raional Ștefan Vodă.

VICTOR PELIN, director interimar al Spitalului raional Ștefan Vodă: "Cu ajutorul acestor echipamente, medicii pot să aprecieze o serie de parametri vitali și în baza lor să stabilească conduita terapeutică adecvată care va crește șansele de salvare a pacienților aflați în stare gravă."

Directorul spitalului a mai declarat că echipamentele vor contribui la sporirea calității asistenței medicale oferite pacienților, în special în cazul urgențelor medico-chirurgicale. Echipamentele a fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Valoarea totală a dispozitivelor și medicamentelor constituie puțin peste 978 de mii de dolari.

VALERIU SAVA, reprezentant al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare: "Guvernul Elveției, Biroul de Cooperare care reprezintă Elveția în Republica Moldova va continua să sprijine sistemul de sănătate și suntem porniți de a lansa noi procurări, noi investiții."

ALA NEMERENCO, ministru al Sănătății: "Avem distribuite 100 de aparate de monitorizare a funcțiilor vitale, 30 de mese pentru operații, 15 aparate de anestezie, 10 ventilatoare și 10 lămpi mobile care sunt necesare în operații și diferite proceduri."

Responsabilii de la Ministerul sănătății au anunțat că alte 33 de spitale raionale, 13 instituții republicane și nouă municipale vor primi un lot de medicamente pentru adulți și copii, 44 de mii de măști de oxigen și 22 de mii de canule nazale.

Opinia ta contează. Comentează!