Trei tineri din raionul Călărași sunt cercetați penal și riscă până la zece ani de închisoare, după ce au comis o tâlhărie
Social 8 august 2023, 20:07 | 302

Trei tineri din raionul Călărași sunt cercetați penal și riscă până la zece ani de închisoare, după ce au comis o tâlhărie. Mascații din Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” și procurorii din Călărași au efectuat percheziții la domiciliul acestora, unde au depistat probe care le-ar demonstra vinovăția. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un bărbat de 52 de ani din Chișinău a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce și-a omorât amicul de pahar. Potrivit anchetei, cazul a avut loc în luna februarie curent. Cei doi consumau alcool într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei. La un moment dat, între ei s-a iscat un conflict. Inculpatul l-a lovit cu un cuțit pe amicul său de pahar. Victima a decedat pe loc.

Doi cetățeni din Ucraina au încercat să traverseze ilegal frontiera Republicii Moldova. Cei doi bărbați au fost identificați luni de către polițiștii de frontieră în apropiere de vama Copceac. La audieri, aceștia au declarat că intenționau să ajungă într-o țară din Uniunea Europeană pentru a-și găsi un loc de muncă. Ambele persoane au fost preluate de Inspectoratul General pentru Migrație, oficiul Sud, în contextul solicitării de azil pe teritoriul Republici Moldova.

Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani din raionul Călărași sunt cercetați penal, după ce ar fi comis o tâlhărie. Potrivit polițiștilor, suspecții au intrat în timpul nopții într-o gospodărie din raionul Călărași. Ulterior, aceștia au atacat proprietarii casei și le-au cerut bani. În cele din urmă, tinerii au părăsit locul infracțiunii fără a lua bunuri materiale din locuință. Mascații din Brigada de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” și procurorii din Călărași au efectuat percheziții la domiciliul acestora, unde au depistat probe care ar demonstra vinovăția lor, printre care și vestimentația care o purtau în timpul săvârșirii infracțiunii.

În privința a doi dintre cei trei tineri au fost emise mandate de arestare, iar minorul de 17 ani este cercetat în stare de libertate. Suspecții riscă de la opt la zece ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!