Jurnalul orei 15, 22 Martie
Jurnalul orei 15:00 22 martie 2024, 20:55 | 443

Prezentat de Călin Jucovschi

Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, va putea rămâne în această funcție pe o perioadă nedeterminată. Parlamentul a aprobat, în două lecturi, un proiect de lege în acest sens.

Comisia Vetting are probleme cu obținerea informațiilor despre candidații pentru funcția de judecător la CSJ și membru al CSM. Despre acest lucru a mărturisit aseară, la postul nostru de televiziune, președintele Comisiei, Scott Bales. Deseori, încercările de a afla mai multă informație necesară sunt sortite eșecului, a precizat expertul.

Diferențe dintre venituri și cheltuieli de peste un milion de lei. Asta au depistat membrii Comisiei Vetting în declarațiile de avere depuse de judecătorul Curții Supreme de Justiție, Anatolie Țurcan, în 2012, 2013 și 2018. În acești ani, familia magistratului a procurat un apartament de peste 700 de mii de lei și două automobile de lux. De fiecare dată, valoarea bunului cumpărat depășea cu mult veniturile familiei. Pentru a explica proveniența banilor, judecătorul a fost supus audierii externe miercuri, 20 martie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie