Deranjați de o construcție de lângă bloc
Social 18 martie 2019, 20:45 | 1614

Construcția unui centru comercial la intersecția bulevardului Moscova cu strada Matei Basarab din Chișinău menține starea de indignare a locuitorilor din blocurile învecinate.

Construcția unui centru comercial la intersecția bulevardului Moscova cu strada Matei Basarab din Chișinău menține starea de indignare a locuitorilor din blocurile învecinate. Oamenii declară că lucrările sunt ilegale și se gândesc la un protest de amploare. Responsabilii de la Primăria Chișinău spun că procesul de construcție a fost oprit, dar șantierul e plin de muncitori.

Astăzi spre exemplu, echipa de lucrători a început să sape un șanț pentru cablurile electrice, spun locuitorii din preajma construcției. Aceștia afirmă că vor protesta încontinuu, până când autoritățile vor rezolvă problema.

Locuitorii spun dispoziția Primăriei, privind încetarea lucrărilor, a fost ignorată.

Deoarece locatarii s-au arătat revoltați, muncitorii care săpau în jurul șantierului au plecat cu tot cu utilaj. Protestatarii susțin că dacă autoritățile nu vor rezolva definitiv problema, vor bloca circulația pe bulevardul Moscova.

Am încercat să obținem o reacție de la administratorul construcției, Denis Budac, dar acesta nu ne-a răspuns la apel. L-am contactat pe purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu. Acesta ne-a spus că se va documenta și va reveni cu un răspuns mâine. Iar arhitectul-șef al municipiului Chișinău, Sergiu Borozan, ne-a asigurat că agenția, care desfășoară lucrări în zona respectivă, a anulat dispoziția Primăriei în instanță. Totodată, Borozan ne-a spus că alte documente permisive nu au fost eliberate întreprinderii. Proprietarii dispun doar de cele, care au fost eliberate pentru construcție în 2016, prin care le-a fost oferită autorizația ridicării a trei nivele, inclusiv dispun de toate condițiile tehnice. 

Opinia ta contează. Comentează!