Vasiloi a fost pus sub învinuire
Justiţie 18 martie 2024, 19:44 | 477

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de la Aeroportul Chișinău din vara anului trecut, soldat cu moartea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Am încercat să obținem un comentariu de la Vasiloi, privind inculparea sa, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre telefonice.

Procurorii au prezentat învinuirea lui Rosian Vasiloi, în dosarul privind atacul de pe Aeroportul Chișinău, pe 6 martie curent. Fostul șef al Poliției de Frontieră este acuzat de neglijență în serviciu. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

VIOLINA MORARU, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale: "În cadrul urmăririi penale pornite în temeiul bănuielii rezonabile de comiterea a infracțiunii de neglijență în serviciu, au fost audiați martori, au fost ridicate documente ce au importanță pentru cauza penală. Pe 6 martie 2024, bănuitului i-a fost înaintată învinuirea în comiterea infracțiunii imputate."

Admiterea, pe 20 decembrie 2023, de către judecătorul de instrucție, a cererii avocatului învinuitului de ridicare a excepției de neconstituționalitate a unei prevederi legale, împiedică pentru moment finalizarea urmăririi penale, a mai declarat Violina Moraru.

În vara anului trecut, pe 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un al angajat al Poliției de Frontieră. Tragedia s-a produs după ce unui cetățean al Tadjikistanului i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din motive de securitate. Pe 18 septembrie trecut, Procuratura Generală a pornit un dosar penal pe numele șefului de atunci al IGPF, Rosian Vasiloi.

Opinia ta contează. Comentează!