Jurnalul orei 19, 17 August
Jurnalul orei 19:00 17 august 2023, 20:06 | 949

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Cei din stânga Nistrului ar putea să rămână fără gazul rusesc. Kievul nu va negocia cu Moscova o prelungire a contractului de tranzit a gazelor furnizate de Gazprom pe teritoriul ucrainean. Ce spun experții în domeniul energetic despre scenariile privind arpovizionarea regiunii transnistrene cu gaze, aflați imediat!

2. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a boicotat ședința extraordinară a Parlamentului de astăzi. Deputații opoziției s-au arătat nemulțumiți de faptul că propunerile lor pentru completarea ordinii de zi au fost respinse de majoritatea parlamentară. Printre solicitări, s-a regăsit audierea premierului, dar și două cereri de audiere a ministrului Afacerilor Interne.

3. Zeci de telefoane mobile, cartele SIM și câteva mii de lei cash au fost depistate în timpul perchezițiilor efectuate în celulele deținuților de la Penitenciarul numărul 18 din Brănești. Șapte dintre ei au statut de bănuiți în cadrul unui dosar penal pentru escrocherii săvârșite prin intermediul apelurilor telefonice. Despre ce este vorba, aflați la știri!

4. Armata ucraineană a înregistrat noi succese pe frontul din sud-estul ţării, însă spune că actuala sa contraofensivă progresează mai lent decât şi-ar fi dorit din cauza câmpurilor vaste care au fost minate de ruşi şi a liniilor defensive ruseşti consolidate. Experții militari spun că forțele Kievului avansează încet, dar sigur, spre Marea Azov.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie