Taxat pentru insultarea românilor
Externe 24 aprilie 2019, 17:53 | 1123

Un comentariu la adresa românilor care muncesc în Marea Britanie l-a costat scump pe un politician de la Londra. La doar o zi după ce s-a lansat în cursa pentru alegerile europarlamentare, el a fost nevoit să se retragă, întrucât presa a scos la iveală un mesaj de-al său, postat anterior pe o rețea de socializare, în care insulta românii. Aflați detalii din grupajul de știri externe pe scurt.

Marea Britanie

„Când aud că 70 la sută dintre hoții de buzunare prinși în metroul din Londra sunt români, parcă vreau Brexit”, a scris pe Twitter, în noiembrie 2017, Ali Sadjady, fost membru al Partidului Conservator britanic. Între timp, politicianul a ajuns pe listele unei noi formațiuni proeuropene, "Change UK", care a fost lansată recent. Chiar în ziua în care partidul şi-a anunțat lista de candidaţi pentru europarlamentarele din mai, declaraţia controversată a fost scoasă la lumină de presă. Sadjady a fost acuzat că a încurajat discursul urii faţă de cetăţenii europeni și a fost nevoit să abandoneze cursa electorală.

Rusia

Rusia a lansat la apă primul submarin nuclear destinat să transporte drone subacvatice "Poseidon", adică torpile cu capacitate nucleară. O armă apocaliptică ce poate provoca un tsunami devastator, scrie presa străină despre submarinul rusesc. Deocamdată, acesta este în fază de testare și ar urma să intre în serviciul flotei Federației Ruse la începutul anului 2021. Președintele Vladimir Putin a vorbit pentru prima oară despre drona cu propulsie nucleară în 2018, într-o adresare către națiune. El ameninţa atunci că aceste arme vor anula sistemul american de apărare antirachetă.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a ajuns în Rusia, în contextul în care joi urmează să aibă o întrevedere, la Vladivostok, cu Vladimir Putin. În gara din Vladivostok, unde s-a oprit trenul blindat al liderului de la Phenian, a fost întins covorul roșu, iar Kim Jong-un a fost întâmpinat cu onoruri militare, precum şi cu pâine și sare. Aceasta este prima vizită oficială a liderului nord-coreean în Rusia, pe agendă aflându-se denuclearizarea țării sale şi cooperarea economică între Moscova şi Phenian.

Opinia ta contează. Comentează!