Piloni antiparcare în centrul capitalei
Social 13 noiembrie 2018, 23:26 | 1106

Șoferii nu vor mai putea să-și parcheze mașinile pe trotuarele de pe bulevardele Ștefan cel Mare și Constantin Negruzzi, precum și pe cele de pe strada Vasile Alecsandri din Chișinău. Pentru a pune capăt staționării automobilelor, autoritățile locale au hotărât să monteze piloni, iar lucrările au și început. Dacă pietonii salută inițiativa, atunci șoferii se declară nemulțumiți și spun că, înainte de asta, Primăria capitalei trebuia să amenajeze locuri de parcare.

Astăzi, lucrările de montare a noilor piloni mergeau strună pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Câțiva muncitori, care au refuzat să discute cu noi, făceau gropile în care urmau să fie instalați stâlpii, scoțând pavelele de beton așezate recent.

Mai mulți pietoni au aprobat inițiativa autorităților municipale.

Șoferii, în schimb, consideră că în capitală ajunge loc pentru toți și că, înainte de a instala piloni, ar fi trebuit să fie amenajate locuri de parcare.

Șeful interimar al Direcției Transport, Vitalie Butucel, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii despre proiect, dar într-un comunicat, Primăria municipiului Chișinău anunță că pilonii de delimitare vor fi montaţi pe trotuarele de pe străzile reabilitate în cadrul proiectului finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii. Este vorba despre bulevardele Ştefan cel Mare şi Sfânt, Constantin Negruzzi şi strada Vasile Alecsandri. În total, vor fi instalați 5.440 de piloni. Pentru realizarea proiectului, în acest an, din bugetul municipal au fost alocate 2,4 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie