Avertisment de la Fisc
Social 21 iunie 2023, 20:16 | 441

Serviciul Fiscal de Stat avertizează despre intesificarea unor scheme de estorcare a mijloacelor financiare. Escrocii îi telefonează pe cetățeni sau le trimit mesaje în care îi informează că ar urma să li se returneze sume importante de bani din partea statului, dar pentru aceasta trebuie să achite un comision.

Într-un comunicat al Serviciul Fiscal de Stat se arată că escrocii trimit mesaje pe poștele electronice ale contribuabililor, care conțin link-uri către site-uri ce utilizează simbolica Fiscului, precum și a altor instituții de stat. Prin intermediul acestora, cetățenilor li se promite compensarea unor sume exorbitante de bani.

COMUNICATUL SERVICIULUI FISCAL DE STAT: "În acest sens se solicită achitarea unui comision. În cazul recepționării unor astfel de notificări, rugăm să informați imediat instituțiile de drept și Serviciul Fiscal de Stat, sau alte instituții vizate."

În comunicatul Fiscului se mai arată că toate informațiile ce vizează obligațiile fiscale ale contribuabililor sunt publicate exclusiv pe pagina-web oficială www.sfs.md, precum și paginile de pe rețele de socializare gestionate de către Servicul Fiscal. Anterior, Fiscul a avertizat cetățenii despre un alt tip de escrocherie cu utilizarea datelor și simbolicii autorității fiscale. Escrocheria se manifestă prin expedierea aleatorie către persoane a mesajelor electronice, prin care se solicită achitarea unor presupuse restanțe către Bugetul de stat. În cazul deținerii semnăturii digitale, persoanele au posibilitatea să verifice existența obligației fiscale a impozitului pe venit prin intermediul serviciului online „Contul curent al contribuabilului” din cadrul „Cabinetului personal al contribuabilului”.

Opinia ta contează. Comentează!