Moldova nu este în pericol militar
Politic 14 septembrie 2023, 20:02 | 431

Republica Moldova este în afara oricărui pericol de natură militară din partea Federației Ruse și asta pentru că Ucraina ține piept agresiunii rusești. Declarația a fot făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care se află în vizită la Chișinău. Oficialul a adăugat însă că Rusia desfășoară întreg arsenalul războiului hibrid în țara noastră. În aceste condiții, printre prioritățile Alianței Nord-Atlantice este întărirea rezilienței Republicii Moldova.

MIRCEA GEOANĂ, secretarul general adjunct al NATO: "Nu vedem un risc de natură militară din partea Federației Ruse la adresa Republicii Moldova."

În cadrul conferinței de presă cu oficialul NATO, premierul Dorin Recean a declarat că Republica Moldova își dorește o armată care să ajungă la standardele Aianței Nord-Atlantice, iar acest lucru poate fi făcut doar cu ajutorul partenerilor externi.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Da, este fezabil în condițiile în care avem ajutorul, care gradual crește din partea țărilor membre NATO. Aici vreau să accentuez contribuția României, contribuția Statelor Unite și altor țări, pentru ca gradual, armata noastră să fie capacitată la standardele NATO, în așa fel încât, fiecare cetățean al Republicii Moldova să se simtă în siguranță."

Dorin Recean a mai spus că neutralitatea țării nu exclude crearea unei armate performante, iar vizita secretarului general adjunct al NATO este un semnal de sprijin al Alianței pentru Republica Moldova. Premierul Recean a primit o invitație din partea lui Mircea Geoană la sediul Alianței Nord-Atlantice. În cadrul vizitei la Chișinău, oficialul NATO s-a mai întâlnit cu președintele Maia Sandu și cu șeful legislativului, Igor Grosu.

Opinia ta contează. Comentează!