Actorul, cunoscut mai ales pentru rolul său din filmul clasic „Goodfellas”, a decedat la vârsta de 67 de ani
Externe 27 mai 2022, 20:53 | 998

Martin Scorsese şi Robert De Niro i-au adus un omagiu lui Ray Liotta. Actorul, cunoscut mai ales pentru rolul său din filmul clasic „Goodfellas” din 1990, a decedat ieri la vârsta de 67 de ani. Ray Liotta a fost găsit mort în somn, în Republica Dominicană, în timp ce turna un nou film.

Martin Scorsese, regizorul filmului "Goodfellas'' din 1990, în care Ray Liotta a jucat alături de Robert De Niro, a adus un omagiu unui actor "cu un talent unic" şi "curajos", adăugând că va fi "întotdeauna" mândru de munca pe care au făcut-o împreună. "Sunt absolut şocat şi devastat de moartea neaşteptată, bruscă a lui Ray Liotta", a afirmat Scorsese. "Era un talent unic, atât de aventuros, atât de curajos ca actor", a mai spus regizorul american.

"Interpretarea lui Henry Hill în 'Goodfellas' a fost o sarcină dificilă, pentru că personajul avea atât de multe faţete diferite, atât de multe straturi complicate, iar Ray a fost prezent în aproape fiecare scenă a unor filmări lungi şi dificile", a adăugat Martin Scorsese.

La rândul său, actorul Robert De Niro a afirmat într-un comunicat că "a fost extrem de întristat să audă de moartea lui Ray. ”Era prea tânăr să ne părăsească", a spus actorul american.

Înainte de "Goodfellas", Ray Liotta a devenit cunoscut cu rolul fostului condamnat Ray Sinclair din comedia neagră "Something Wild" din 1986, rol pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur. El l-a interpretat apoi pe Shoeless Joe Jackson în filmul din 1989 "Field Of Dreams", înainte de rolul magistral din "Goodfellas".

Jennifer Allen, publicista lui Liotta, a confirmat pentru agenţia de ştiri PA că actorul a murit în somn, în timp ce se afla în Republica Dominicană cu prilejul filmărilor peliculei ''Dangerous Waters''. Logodnica lui Liotta, Jacy Nittolo, se afla la faţa locului în momentul morţii actorului, a precizat Allen.

În ultimii ani, Liotta a apărut în "Marriage Story" şi "No Sudden Move'" şi a jucat alături de Tarron Egerton în seria "Black Bird" care va fi difuzată de Apple TV.

Opinia ta contează. Comentează!