Accident aviatic în SUA
Externe 14 mai 2019, 19:35 | 935

Impact fatal în Statele Unite ale Americii. Cel puţin cinci oameni au murit, iar zece au fost răniţi după ce două hidroavioane s-au lovit în zbor. Detalii aflati din grupajul de ştiri externe pe scurt.

Statele Unite Unul dintre hidroavioane, la bordul căruia se aflau un pilot şi zece pasageri, se întorcea la bază după un zbor de agrement. Zece persoane aflate la bordul acestui avion au fost rănite, iar un alt om este dat dispărut. În cel de-al doilea hidroavion se aflau cinci oameni, care au murit în urma impactului. Autoritatea Aviatică Federală din Statele Unite ale Americii a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului.

Rusia Șeful aviației ruse a fost schimbat la câteva zile după ce un avion Suhoi Superjet 100 a luat foc în urma unei aterizări de urgenţă pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, soldată cu 41 de morţi. Potrivit presei locale, la conducerea Consiliului de Administraţie al societăţii publice, din care fac parte principalii producători din domeniul aviaţiei civile şi militare, a fost numit ex-ministrul Apărării Anatoli Serdiukov. Amintim că Serdiukov a fost demis, în noiembrie 2012, de la șefia Ministerului Apărării în urma unui scandal de corupţie. Mai apoi, el a fost amnistiat în ajunul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, în februarie 2014.

Cehia Cel puțin 20 de mii de oameni s-au adunat în centrul orașului Praga pentru a treia săptămână de proteste faţă de Guvernul ceh. Manifestanții cer condamnarea premierului Andrej Babis, cercetat pentru presupuse fraude care implică fonduri europene. Recent, șeful executivului a numit un apropiat de-al său în funcția de ministru al Justiției, iar protestatarii cred că el va încerca să compromită sistemul juridic pentru a-l scăpa pe premier de pedeapsă. Dacă va fi găsit vinovat, Andrej Babis ar putea primi până la 10 ani în închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!