13 milioane de oameni din Cornul Africii se confruntă cu foamete severă
Externe 8 februarie 2022, 19:55 | 1168

13 milioane de oameni din Cornul Africii se confruntă cu foamete severă. Anunțul a fost făcut astăzi de Agenția World Food Programme din cadrul Organizației Națiunilor Unite. ONU a cerut ajutoare imediate pentru a evita o repetare a foametei de acum un deceniu, când au murit mii de oameni, scrie Reuters.

Trei sezoane de ploaie eșuate au creat cea mai uscată vreme din anii 1989 și până acum, iar prognozele meteo arată din nou precipitații sub medie. Condițiile meteo nefavorabile au decimat populațiile de animale domestice, forțând mii de oameni care se ocupă de creșterea lor să ajungă în tabere de migrație.

MICHAEL DUNFORD, director regional pentru Africa de Est la WFP: "Cornul Africii este în mijlocul unei secete severe, fapt ce afectează 13 milioane de oameni. Sudul Etiopiei, nordul Kenya și Somalia sunt afectate, animalele mor, recoltele sunt distruse, iar populația e nevoită să-și lase casele."

World Food Programme, care a câștigat premiul Nobel pentru pace în 2020, lansează un plan regional de răspuns pentru Cornul Africii și cere 327 de milioane de dolari pentru a putea ajuta 4,5 milioane de oameni aflați la risc de foamete. Anterior, în perioada 2010 - 2012, în jur de 250 de mii de oameni au murit de foame în Somalia, jumătate dintre ei fiind copii.

Opinia ta contează. Comentează!