Ulanov este acuzat în dosarul fraudei bancare, fiind învinuit de escrocherie și spălare de bani
Politic 30 iulie 2021, 16:18 | 1028

Deputatul partidului ȘOR, Denis Ulanov, va ajunge în fața magistraților. Acesta este acuzat în dosarul fraudei bancare și învinuit de escrocherie și spălare de bani - ambele în proporții deosebit de mari. Averea acestuia a fost pusă sub sechestru. Ulanov se declară nevinovat și spune că și-a câștigat averea în mod cinstit pe parcursul câtorva decenii.

COMUNICATUL PROCURATURII: Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic ”Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia, estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Se arată în comunicatul Procuraturii Generale, emis în această dimineață. În timp ce procurorii anunțau că trimit dosarul în judecată, învinuitul, Denis Ulanov, era la Președinție, unde aveau loc consultări înainte să fie desemnat candidatul la funcția de premier. DENIS ULANOV, deputat Partidul ȘOR: "Vreau să povestesc în detalii cum a decurs ancheta, ce a depistat ancheta, dar ea a depistat lipsa totală a vinovăției. Asta se va termina cu condamnarea Republicii Moldova la CEDO, sunt sigur."

În ceea ce privește averea sa sechestrată, în valoare de peste nouă milioane de lei, Ulanov a asigurat că și-a câștigat cinstit banii. DENIS ULANOV, deputat partidul ȘOR: "Eu mereu am trăit cinstit. Am plătit impozite mereu, am arătat toate veniturile mele și nu am ascuns averea. Averea pe care o am, e obținută timp de zeci de ani. Ea nu este ascunsă, de ea se folosește familia mea."

Acum patru luni, urmare a unui demers a procurorului general, Parlamentul i-a ridicat lui Ulanov imunitatea parlamentară. Inculpatul este cercetat în libertate.

Opinia ta contează. Comentează!