Jurnalul orei 17, 29 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 29 ianuarie 2024, 17:41 | 560

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul președinte interimar al Băncii de Economii, Viorel Bârca, a fost condamnat astăzi la zece ani de închisoare cu executare, într-un episod din dosarul „Frauda Bancară”. Acesta urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în domeniul financiar-bancar pe un termen de cinci ani. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de procurorul anticorupție Victor Munteanu. Viorel Bârca a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat. Decizia este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău.

S-au cheltuit aproximativ patru milioane de lei, dar efectul este sub orice așteptare. Vorbim de reparația necalitativă a pasajului subteran din preajma Universității pedagogice „Ion Creangă”. Trecătorii spun că reabilitarea s-a făcut neprofesionist. În replică, reprezentanții Primăriei Chișinău afirmă că de vină sunt operatorii economici, care ar trebui acum să ducă lucrul la bun sfârșit.

Oleg Tofilat a demisionat din funcția de director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”. Informația a fost confirmată de Tofilat pentru Jurnal TV. Acesta a declarat că nu a fost constrâns să plece și că, posibil, va veni ulterior cu explicații. Până la numirea unui succesor, Oleg Tofilat va continua exercitarea atribuțiilor sale în calitate de șef al CFM.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie