Jurnalul orei 15, 23 Februarie
Jurnalul orei 15:00 23 februarie 2024, 17:16 | 360

Prezentat de Călin Jucovschi

Mama lui Alexei Navalnîi, decedat în circumstanţe suspecte acum o săptămână, afirmă că autoritățile o amenință și vor să-i îngroape fiul în secret. Ludmila Navalnîi a înregistrat aseară un video, în care zice că i se pun condiții cu privire la înmormântare tocmai pentru ca susţinătorii lui Alexei să nu-şi poată lua rămas bun de la cel considerat inamicul nr. 1 al lui Putin.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a publicat în premieră imagini care surprind pregătirea intensivă a piloților ucraineni pentru a folosi avioanele de luptă F-16 în războiul pornit de Rusia. Instruirile au loc la baza Skrydstrup din Danemarca. Zelenski a spus că toți cetățenii țării sale așteaptă ziua în care primele F-16 vor apărea pe cerul Ucrainei, întărind apărarea orașelor, dar și capacitățile Forțelor de Apărare ucrainene.

În cei doi ani de când Rusia și-a lansat războiul pe scară largă, Ucraina s-a schimbat în totalitate, dar s-a schimbat și Republica Moldova. De această părere este ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Diplomatul spune că statele lumii trebuie să sprijine ferm Ucraina, așa cum s-a întâmplat odată cu invazia rușilor întrucât doar în acest mod țara sa poate rezista. Între timp, Federația Rusă rămâne a fi o amenințare pentru Republicii Moldova, atrage atenția președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie