Până în prezent au fost înregistrați zece candidați pentru funcția de primar al municipiului Bălți
Social 9 octombrie 2023, 20:24 | 379

Până în prezent au fost înregistrați zece candidați în alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Consiliul electoral de circumscripție Bălți mai are în examinare cinci dosare. Printre cei care aspiră la șefia Primăriei Bălți este și candidatul partidului „Renaștere”, Alexandr Nesterovschi, care se află în arest în Penitenciarul numărul 13.

Candidații independenți Arina Corșicova și Marina Cravcenco au fost înregistrați ieri în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți. De asemenea, au fost înregistrați și candidații partidelor afiliate fugarului Ilan Șor. Este vorba despre Victoria Șapa de la partidul „Șansă” și Alexandr Nesterovschi de la partidul „Renaștere”. Cel din urmă se află în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, fiind, potrivit procurorilor, parte a unei scheme de finanțare ilegală a partidelor și corupere pasivă din surse financiare ale lui Ilan Șor.

Cu cei patru candidați înregistrați ieri, numărul pretendenților la Primăria Bălți urcă la zece. Anterior, au fost înregistrați candidații Sergiu Burlacu de la Partidul Liberal Democrat, Vladimir Rusu, reprezentant la PAS, Alexandru Gustoi de la Partidul Comuniștilor, Ion Straciuc desemnat de Partidul Acasă Construim Europa, Maxim Moroșan, reprezentant al PSRM și Aureliu Filip de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Consiliul de circumscripție Bălți este în proces de verificare a actelor depuse de Sergiu Popovici de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Alexandr Petkov de la formațiunea „Partidul Nostru”, Anastasia Svetlicinîi, desemnată de Partidul Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Mark Tkaciuk de la Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic și Nicolai Grigorișin, reprezentant al Partidului Schimbării.

Numărul semnăturilor prezentate de candidatul independent Ion Ciobanu nu a fost suficient pentru a fi înregistrat în cursa pentru funcția de primar. Odată cu retragerea acestuia, pentru primăria municipiului Bălți vor concura, pe 5 noiembrie, cel mult 15 candidați.

Opinia ta contează. Comentează!