Nicolae Chirilciuc se va regăsi în buletinul de vot în turul doi al alegerilor din Bălți
Politic 10 decembrie 2021, 17:37 | 724

Candidatul Partidului „Patrioții Moldovei”, Nicolae Chirilciuc, care în primul tur al alegerilor din Bălți a acumulat doar 416 voturi, se va regăsi în buletinul de vot în turul doi al scrutinului din 19 decembrie. Informația ne-a fost confirmată de vicepreședintele Comisei Electorale Centrale, Pavel Postica. Chirilciuc va lupta pentru fotoliul de primar contra candidatul independent Nicolai Grigorișin, clasat pe locul doi cu 6.951 de voturi.

PAVEL POSTICA, vicepreședintele Comisei Electorale Centrale: "Marcoci și Nesterovschi au depus, la Consiliul electoral de Circumscripție Bălți, demersurile respective prin care au renunțat la cursa în continuare. Respectiv, Consiliul a adoptat o hotărâre prin care în buletinul de vot au fost incluși candidatul independent Grigorișin și Chirilciuc de la Partidul „Patrioții Moldovei”."

Urmare a primului tur al alegerilor locale de la Bălți, pe primele poziții s-au clasat candidatul Partidului Șor, Marina Tauber și candidatul independent Nikolai Grigorișin. Tauber a obținut aproape 48 la sută din voturi, iar Grigorișin - ceva mai mult de 20 la sută. Ulterior Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală după ce s-a constatat că a utilizat fonduri nedeclarate în mărime de 34 de mii de lei, pentru hrana activiștilor formațiunii. Candidatul PAS, Boris Marcoci, care se clasase pe locul trei, dar și candidatul candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, de pe locul patru, s-au retras din cursă.

Opinia ta contează. Comentează!