Jurnalul orei 15, 20 Februarie
Jurnalul orei 15:00 20 februarie 2024, 21:01 | 523

Prezentat de Călin Jucovschi

Judecătoarea Curții Constituționale, Viorica Puica, a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat astăzi cu vot unanim raportul Comisiei Vetting. Magistratul care a trecut cu succes testul a fost evaluat la sfârșitul anului trecut din poziția de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Polițista de 22 de ani, care în vara anului trecut a urcat beată la volan și a provocat un accident rutier în orașul Sângera, soldat cu un deces, va sta patru ani după gratii. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Instanța a hotărât că tânăra își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de tip deschis. Atât avocatul inculpatei, cât și apărătorii părților vătămate, vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Al doilea dosar penal pe numele fostului șef al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, Iurie Topală, a fost trimis în judecată. Topală, care a condus CFM din 2015 până în 2019, va compărea pe banca acuzaților, fiind acuzat de prejudicierea statului cu peste cinci milioane de lei. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale notează că Topală a închiriat fraudulos locomotive din stânga Nistrului. L-am sunat pe fostul director al CFM pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie