Țuțu, protestatar sub acoperire
Politic 23 mai 2019, 17:36 | 4140

Motocicliștii care au bruiat cu zgomotul lor protestul organizat astăzi de Blocul ACUM Platforma DA și PAS au fost conduși, cel mai probabil, de către fostul deputat PD Constantin Țuțu. Sunt cel puțin trei indicii care l-au trădat, deși el avea cască.

Activistul civic și jurnalistul Nicolae Josan a surprins mai mulți motocicliști care au încercat să împiedice buna desfășurare a protestului față de recentele majorări de prețuri. Întrebat de ce încalcă ordinea publică, unul dintre contramanifestanți, care ar fi fostul deputat PD Constantin Țuțu, i-a atacat verbal pe liderii Blocului ACUM Platforma DA și PAS.

Sunt cel puțin trei indicii care ar arăta că este vorba despre Constantin Țuțu: vocea, aspectul fizic și motocicleta, cu care anterior fostul deputat s-a lăudat pe rețelele de socializare.

Ulterior, polițiștii i-au îndemnat pe motocicliști să-și parcheze vehiculele mai departe de manifestanți.

Copreședinții Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, au declarat că doar reprezentanții unui regim corupt au putut să împiedice un protest pașnic, menit să apere drepturile cetățenilor.

MAIA SANDU ” Nu ne miră, era clar cine sunt organizatorii. Ne întrebăm pentru câte ore au fost plătiți cei care au venit aici. Dar e clar că în spatele acestei contramanifestații, în spatele acestei încercări de a împiedica o manifestație pașnică stau reprezentanții regimului corupt și Constantin Țuțu e cu siguranță unul dintre aceștia. ”

ANREI NĂSTASE ”Au trimis bandiții pentru a ne jigni, pentru a ne intimida, pentru a ne determina să cedăm, iar noi nu cedăm pentru că ne iubim țara, oamenii, pentru că vrem un viitor prosper pentru această țară. ”

Constantin Țuțu și purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu au fost de găsit la telefon pentru reacții la învinuiri. 

Opinia ta contează. Comentează!