Primii brazi vii spre vânzare
Social 6 decembrie 2023, 19:56 | 599

Pe mai multe străzi din Chișinău au apărut brazi de vânzare. Comercianții își laudă marfa, care ar fi pentru toate gusturile și preferințele. Chiar dacă sărbătorile de iarnă sunt asociate cu mirosul plăcut de cetină, nu toată lumea este gata să dea acum bani grei pentru un pom de Crăciun. Opțiunile cumpărătorilor sunt diferite. Mai multe aflăm din reportajul Mariei Rusnac.

MARIA RUSNAC, reporter Jurnal TV: "Iată așa brăduți au fost aduși, de vânzare, în Chișinău. Pomii de Crăciun sunt comercializați în mai toate locurile aglomerate din oraș. Cei care vor să aibă în casă, de sărbători, un brad în ghiveci, trebuie să aibă în buzunar cel puțin 500 de lei. Sunt și mai scumpi - de câteva mii de lei. Spre exemplu, pentru acest brad de peste doi metri, comercianții cer peste două mii 500 de lei."

Între timp, o femeie a cumpărat tocmai patru brazi. Ea spune că sărbătorile de Crăciun nu pot fi altfel decât cu brazi naturali.

Alți oameni spun că anul acesta vor căuta brazi artificiali, pentru că nu doresc să distrugă natura.

Comercianții spun că anul acesta au foarte multe solicitări de brazi în ghiveci. Avantajul este că după sărbători, oamenii au posibilitate să replanteze pomul în propria grădină, dacă are așa ceva.

Perioada de comercializare a brazilor de Crăciun va dura toată luna decembrie. Prețul unui pom oscilează între 500 de lei și câteva mii de lei, în funcție de specie și înălțime.

Opinia ta contează. Comentează!