Moldagrotech și Farmer, o nouă ediție
Social 17 octombrie 2023, 20:05 | 283

Centrul “Moldexpo” din Chișinău găzduiește, în perioada 19 - 22 octombrie, o nouă ediție a expoziției internaționale Moldagroteh și Farmer. Evenimentul include și târgul “Toamnă de aur”. Vizitatorii vor putea cumpăra direct de la producători legume, fructe și material săditor. Potrivit organizatorilor, misiunea evenimentului este de a pune la dispoziția mediului de afaceri o platformă de comunicare și de a contribui la facilitarea relației producător-consumator.

CORINA CHIPERI, directorul Centrului „Moldexpo”: "Este o platformă unică unde întâlnim tot sectorul agricol. Aici oferim posibilitatea atât de expunere a tehnicii agricole, a utilajului nou modern, școlarizarea agricultorilor în acest domeniu cât și o platformă în care producătorii noștri autohtoni își pot vinde și etala roada anului acesta."

VLADIMIR BOLEA, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: "Spre exemplu, în acest an vom avea exemple foarte multe de mini-tehnică. Noi avem micii și micro-tehnică în Republica Moldova care au nevoie de aceste lucruri. Noi vorbim despre utilaje tehnice care permit să economisim energie electrică. Expoziția este locul unde se întâlnește cel care produce tehnologii, utilaje și acordă servicii cu beneficiarul, cu agricultorul."

La expoziție sunt așteptați peste 200 de participanți din Republica Moldova, Austria, Italia, România și Ucraina. Cele mai performante tehnologii care se lansează în cadrul acestei galerii vor putea participa la concursul ”Noutatea anului”. Expoziția va putea fi vizitată începând cu 19 octombrie până pe 22 octombrie, de la ora 10:00, până la 18:00.

Opinia ta contează. Comentează!