Muncesc Laolaltă pentru cei vulnerabili
Social 17 noiembrie 2023, 20:32 | 417

În a doua ediție a campaniei „Dialog cu societatea civilă” vorbim despre cei, care îi ajută pe oamenii aflați în dificultate. De Asociația „Laolaltă” s-a auzit pentru prima oară în 2020, când a lovit pandemia. Apoi, când Rusia a atacat Ucraina. Membrii asociației s-au unit, pentru a face față numărului mare de refugiați, oferindu-le un spațiu unde aceștia pot să comunice și să se simtă în siguranță.

MARGARETA CARTIRĂ, coordonator comunicare, Asociația „Laolaltă”: "Asociația „Laolaltă” este o organizație tânără, avem aproape trei ani de la fondare și a început totul cu un grup de voluntari pe timp de Covid."

Asociația „Laolaltă” a contribuit la crearea și dezvoltarea Centrului comunitar 151 din Chișinău, unde găsesc sprijin peste 250 de persoane aflate în situație complicată din cauza războiului.

IRAIDA ȘPAC, beneficiar: "Cântăm cu plăcere și comunicăm. Am devenit ca o mică familie."

STELIANA RUDCO, administrator al Centrului Comunitar 151: "În mare parte, Centrul Comunitar este destinat mamelor, copiilor și adolescenților, atât din Ucraina, cât și din comunitatea locală."

În Republica Moldova asociațiile prestează și dezvoltate trei tipuri de servicii sociale. STELA VASLUIAN, directorul Asociației „Amici dei Bambini”: "Vorbim aici despre serviciile primare care sunt prestate la nivel local, cât mai aproape de beneficiar."

Detalii aflați sâmbătă, de la ora 19:00, la Jurnalul Săptămânii.

Opinia ta contează. Comentează!