A scris o carte după tragedie
Social 7 decembrie 2018, 20:21 | 1640

Sora lui Andrei Brăguță, tânărul care a murit în Penitenciarul Pruncul în condiții suspecte, a scris o carte despre încercările la care a fost supusă atât ea, cât și părinții săi, în urma acestei tragedii. Natalia Brăguță și-a intitulat cartea „Realitatea invizibilă”, care ne sugerează existența mai multor semne de întrebare în acest caz. Atât membrii familiei, cât și avocații lor, își doresc să afle adevărata cauză a decesului lui Andrei Brăguță.

Natalia povestește că decesul fratelui său i-a marcat profund pe toți membrii familiei, stare din care mult timp nu au putut să-și revină.

Fiind în această stare de suferință, la un moment dat a început să scrie o carte. Primii cititori au fost avocații familiei.

Inițial, Natalia și-a dorit ca lucrarea sa să fie distribuită gratis cititorilor, însă ulterior a luat decizia să o pună în vânzare, iar banii să ajungă într-un fond în memoria fratelui său. Mai mult. Resursele adunate vor fi utilizate pentru educarea copiilor.

La lansare au fost și avocații celor trei dosare, care au fost intentate în urma decesului lui Andrei Brăguță. Apărătorii au reiterat scopul, pe care îl urmăresc în instanță.

Unul dintre avocați a precizat că guvernarea are o sarcină din partea Națiunilor Unite cu privire la acest caz, despre care trebuie să prezinte un raport până la sfârșitul acestei luni.

Amintim că Andrei Brăguță și-a găsit sfârșitul într-o celulă din penitenciarul nr. 16 - Pruncul în luna august 2017, unde a ajuns pentru că s-a luat la harță cu niște inspectori de patrulare. El suferea de tulburări mentale, dar asta nu i-a oprit pe oamenii în uniformă să-l încătușeze. În urma acestui caz au fost intentate trei dosare penale. În primul un fost coleg de celulă cu Andrei Brăguţă este cercetat în stare de arest, iar trei - în arest la domiciliu, find învinuiți că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenție. Iar trei gardieni sunt în arest la domiciliu, fiind acuzați că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă. Într-un alt dosar, 13 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie al Direcției de Poliție Chișinău sunt învinuiți de tratament inuman și degradant. Asta pentru că l-ar fi lăsat pe Brăguţă să doarmă pe beton, contrar obligațiilor de serviciu. Totodată, un al treilea dosar, a fost intentat pe numele a doi medici de la Penitenciarul nr. 16 - Pruncul. Doctorii sunt acuzați că au încălcat regulile de acordare a asistenței medicale. Inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie