Jurnalul orei 17, 26 Iulie
Jurnalul orei 17:00 26 iulie 2023, 21:23 | 535

Prezentat de Călin Jucovschi

Circa 200 de salvatori au intervenit noaptea trecută pentru lichidarea consecințelor furtunii, care s-a abătut asupra mai multor localități, inclusiv orașul Chișinău. În peste 75 de sate au fost pene de curent. Crengile sau chiar copacii dați la pământ au blocat traficul rutier pe mai multe străzi și drumuri naționale. Vântul puternic a distrus mai multe construcții.

La trotuar, pe asfaltul încins de soare găsești orice vrei - și legume, și carne, și lactate. La 30 de grade, vânzătorii ambulanți dau asigurări că marfa este proaspătă, nu prezintă pericol. Se întâmplă în preajma Pieței centrale, unde a fost echipa noastră de filmare. Specialiștii avertizează despre riscul de intoxicare alimentară și recomandă oamenilor să nu cumpere produsele din locurile neautorizate.

Vremea extremă și incendiile de vegetație continuă să facă ravagii pe continentul european. În Grecia, trei persoane au murit în urma focului, care mistuie de o săptămână apreciatele insule grecești. Doi piloți, de 34 și 27 de ani, s-au prăbușit aseară pe insula Evia, la est de Atena. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a avertizat că vor urma zile grele, în timp ce incendiile au distrus case și au forțat evacuări ale turiștilor. Focul dă mari bătăi de cap oamenilor și din alte țări.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie