Donald Trump, surprins într-un spital
Externe 19 noiembrie 2019, 15:54 | 1118

Donald Trump a fost surprins într-un spital militar din Maryland, fapt care a generat mai multe speculații privind starea de sănătate a liderului de la Casa Albă. Administrația prezidențială s-a văzut nevoită să emită un comunicat, prin care să explice situația. Despre ce a fost vorba, aflați în cele ce urmează.

STATELE UNITE Vizita neaşteptată a lui Trump la un centru medical militar a declanşat întrebări pe reţelele de socializare şi zvonuri că liderul american în vârstă de 73 de ani ar fi avut probleme cardiace. Pentru a pune capăt speculațiilor, Casa Albă a emis un comunicat în care a precizat că Donald Trump a fost supus unui examen medical de rutină, el nefiind tratat pentru nicio problemă urgentă sau suferinţă acută.

TURCIA Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a amenințat că țara sa va relua operaţiunile militare în nord-estul Siriei, dacă grupurile insurgente kurde nu se retrag din zona de securitate. Ankara a pus capăt ofensivei în luna octombrie, în cadrul unui acord garantat de Statele Unite şi Rusia. În baza aceste înțelegeri, milițiile kurde ar fi trebuit să părăsească zona de securitate instituită de armata turcă de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia. Erdogan spune însă că acest lucru nu s-a întâmplat și acuză Washingtonul, dar și Moscova că nu-și respectă obligațiile asumate.

STATELE UNITE Un nou atac armat s-a produs în Statele Unite. Cel puţin trei persoane au fost ucise în parcarea unui complex comercial din oraşul Duncan, statul Oklahoma. Două victime, un bărbat şi o femeie, au fost descoperite fără suflare într-un automobil, iar a treia victimă, un bărbat, era în afara maşinii. Poliția a intrat în alertă și îl caută acum pe făptaș. Până va fi prins, în școlile și grădinițele din apropiere au fost sporite măsurile de securitate. 

Opinia ta contează. Comentează!