Intenționa să atace Summitul CPE
Social 21 iunie 2023, 20:21 | 632

Summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat pe 1 iunie la Bulboaca, era cât pe ce să fie atacat de un hacker român. Intenția acestuia a fost curmată la timp, afirmă directorul Centrului Național Cyberint, Anton Rog. El a precizat pentru Digi24 că individul a fost ridicat de acasă de către ofițerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

ANTON ROG, director al Centrului Național Cyberint: "Cu DIICOT, în țară, am avut o speță de curând, în care l-am luat pe un domn de acasă, un fel de lup singuratic."

Pe 1 iunie, la summitul Comunității de Politică Europeană se aflau 47 de șefi de stat și de guvern și mulți oficiali ai blocului comunitar. Obiectivul acestei structuri este să le permită țărilor precum Ucraina sau Republica Moldova să participe la diverse programe ale Uniunii Europene încă înainte de aderare. Un alt scop al Comunității Politice Europene este contracararea influenței rusești ostile la hotarele blocului comunitar.

Din Comunitatea Politică Europeană fac parte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, la care se mai adaugă Albania, Armenia, Azerbaijan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Elveția, Turcia, Ucraina și Regatul Unit.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron. Platforma care întrunește liderii europeni are drept scop discutarea și identificarea soluțiilor pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Opinia ta contează. Comentează!