Jurnalul orei 15, 9 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 9 ianuarie 2024, 20:10 | 533

Prezentat de Vasile Luchianu

În Chișinău, unii locuitori au pus mâna pe lopeți, fără să aștepte intervenția drumarilor. Mai rău e cu trotuarele - acestea sunt încă impracticabile, cu mici excepții. „Autoritățile nu își fac bine treaba”, consideră mulți cetățeni.

Aproape o sută de oameni au ajuns, în ultimele 24 de ore, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău cu diverse fracturi și luxații din cauza gheții de sub picioare. Medicii au operat în regim de urgență 22 de persoane, iar 30 au fost spitalizate. Mai mulți pacienții ne-au spus că s-au accidentat din cauza drumurilor și trotuarelor, care nu au fost curățate.

Șapte localități din Orhei, Ștefan Vodă și Vulcănești rămân în continuare fără energie electrică. Aeroportul Internațional Chișinău activează acum în regim obișnuit, după ce anterior au fost anulate 15 curse, potrivit autorităților. Vacanța de iarnă este prelungită cu o zi sau două pentru elevi în peste 1000 de instituții de învățământ din 24 de raioane. Pe drumuri se circulă în continuare cu dificultate. Sute de oameni au avut nevoie de ajutor calificat în Drochia, Hâncești, Chișinău, Leova, Ungheni, Sângerei și Bălți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie