Jurnalul orei 19, 5 Iunie
Jurnalul orei 19:00 5 iunie 2023, 20:59 | 967

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Tariful la gaz ar urma să scadă cu peste zece lei pentru un metru cub. Moldovagaz a depus un demers la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care solicită micșorarea tarifului pentru consumatorii casnici cu 32% față de cel actual actual.

Lista de sancțiuni a Uniunii Europene în care sunt incluse persoanele care au încercat să destabilizeze Republica Moldova este una deschisă și prin urmare ar putea fi completată. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu după ce a fost întrebată de jurnaliști de ce în lista respectivă nu se regăsește și Veaceslav Platon.

Andrei Baciurin, tânărul bănuit că urma să declanșeze dezordini în timpul acțiunilor de protest ale Partidului Șor, rămâne în arest în penitenciar. Șase indivizi vizați în dosarul destabilizărilor în masă se află acum sub control judiciar.

Noi discuții privind aderarea Suediei la NATO. Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a mers la Istanbul, unde a avut o întrevedere cu președintele Turciei, care a blocat acest proces.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie