Republica Moldova are toate instrumentele necesare pentru a face față războiului hibrid lansat de Rusia
Social 11 martie 2024, 15:48 | 273

Republica Moldova are toate instrumentele necesare pentru a face față războiului hibrid lansat de Rusia. „NATO va continua să sprijine Republica Moldova în consolidarea domeniilor cheie, cum ar fi securitatea energetică”, a declarat pentru Europa Liberă șefa Direcției parteneriatul estic a Alianței, Tanya Hartman.

TANYA HARTMAN, oficial al NATO: "Cred că Republica Moldova are, cu siguranță, instrumentele de care are nevoie și dorința de a face față acestor provocări. Și Republica Moldova are, de asemenea, mulți parteneri. Cred că este important să reținem acest lucru, că cetățenii moldoveni au decis că viitorul lor este legat de Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană, partenerii bilaterali din NATO, și NATO ca organizație, sunt angajați să ajute Republica Moldova să progreseze pe calea sa spre Uniunea Europeană."

Provocările hibride nu cunosc limite și granițe, dar Republica Moldova poate conta pe sprijinul Alianței Nord Atlantice, a declarat Tanya Hartman.

TANYA HARTMAN, oficial al NATO: "Am ajutat Republica Moldova să își consolideze sectorul de securitate, am oferit ajutor în domeniul securității energetice, în dezvoltarea Forțelor armate și vom continua să ajutăm Republica Moldova în acele domenii în care ea însăși este interesată, pentru că, în cele din urmă, toată cooperarea noastră se desfășoară doar ca răspuns la cererea autorităților moldovene."

Într-o altă ordine de idei, oficialul NATO a declarat că aliații vor continua să susțină Ucraina, să se asigure că va învinge în acest război, că va aduce o pace durabilă astfel ca asemenea invazie să nu se repete.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie