Jurnalul orei 19, 6 Iulie
Jurnalul orei 19:00 6 iulie 2023, 21:10 | 726

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Victimele regimului stalinist, care mai sunt în viață, îi pomenesc astăzi pe părinții sau pe bunicii scoși din casă, în 1949, și duși în Gulag. Acum 74 de ani, s-a mai făcut un act de rusificare a românilor, în cadrul celui mai mareval de deportări din Basarabia.

2. Autoritățile de la Chișinău analizează în continuare o problemă - cât de necesar este numărul mare de diplomați ruși în Republica Moldova și posibilitatea reducerii acestui număr. Ce spune ministrul de Externe Nicu Popescu, aflați în continuare!

3. Consiliul Audiovizualului i-a pedepsit astăzi pe distribuitorii din autonomia găgăuză, care au ignorat legea și au desfășurat activități fără act permisiv. Instituția a aplicat, în premieră, amenzi de 100 de mii de lei pentru neprotejarea spațiului audiovizual național.

4. Rusia a lovit cu rachete, noaptea, un bloc de locuințe din orașul Lvov, din vestul Ucrainei. Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 37 au fost rănite. Pentru a înlătura consecințele loviturii aeriene ruse, la fața locului au intervenit peste 250 de salvatori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie