Opinii privind taxa de salubrizare
Social 20 iunie 2023, 19:40 | 458

Noua taxă de salubrizare, pe care trebuie s-o achite locuitorii Chișinăului până pe 31 iulie, a împărțit lumea în două tabere. Ca de fiecare dată, când vine vorba de impozite suplimentare, unii acceptă, iar alții sunt împotrivă. Primii consideră că plata acestei taxe de 120 de lei va contribui la dezvoltarea orașului, iar alții vorbesc de o nouă povară financiară.

Cei nemulțumiți afirmă că 120 de lei pe an este o povară suplimentară pentru familii.

Nemulțumiți de decizia Primăriei sunt și consilierii PAS. Potrivit acestora, un oraș curat nu trebuie obținut prin intermediul unei taxe plătite în totalitate de către cetățeni.

ZINAIDA POPA, vicepreședintele grupului PAS în CMC: "Nu a existat nicio explicație sau justificare reală cu privire la noua taxă de salubrizare. Această taxă este încă o „mână întinsă” în buzunarul locuitorilor din municipiu. Modul cum această taxă a apărut, e în stilul său. Noi toți vrem un oraș curat și confortabil, dar nu putem păși legea și bunul simț, ca să facem acest lucru, ca să compensăm favoritismul primarului, din buzunarul oamenilor."

Într-o reacție, Primăria municipiului Chișinău afirmă că taxa enunţată constituie zece lei pe lună şi decizia a fost aprobată de către consilieri în urmă cu doi ani. Potrivit primarului Ion Ceban, această taxă este aplicată în mai multe localități din Republica Moldova și în unele localități ajunge chiar și la 144 de lei pe an.

Opinia ta contează. Comentează!