Berdilo: Nu știu, nu comentez
Social 4 iulie 2018, 19:22 | 54434

Judecătoarea care a invalidat alegerile locale noi din capitală, Rodica Berdilo, nu știe despre amânarea asistenței macrofinanciare pentru țara noastră, iar criticile venite din partea oficialilor europeni le tratează cu indiferență. Ne-a spus-o chiar ea, în cadrul unui scurt interviu. Judecătoarea a invocat lipsa de timp și a refuzat să răspundă la mai multe întrebări.

Echipa Jurnal TV a fost la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, pentru a solicita reacția judecătoarei Rodica Berdilo cu privire la recentele evenimente și declarații lansate în urma invalidării alegerilor pentru Primăria Chișinău. Berdilo afirmă că nu știe nimic.

Înainte de a intra într-o ședință, judecătoarea a evitat să comenteze și criticile oficialilor europeni.

Alături de oficialii europeni, decizia de invalidarea a alegerilor din capitală a fost criticată și de Ambasada Statelor Unite ale Americii. Imediat după pronunțarea hotărârii primei instanței, instituția a declarat că invalidarea scrutinului este neașteptată și netransparentă.

Este o evoluţie îngrijorătoare, iar Statele Unite examinează îndeaproape detaliile referitoare la această hotărâre, se mai sublinia în comunicat. Amintim că Rodica Berdilo s-a plâns la Consiliul Superior al Magistraturii pe marginea comentariilor pe care le-a primit în urma hotărârii sale.

După ce au dezbătut chestiunea cu ușile închise, membrii CSM au declarat că orice presiune exterioară asupra judecătorilor este inadmisibilă. Iar săptămâna trecută, Berdilo a postat un mesaj pe pagina de Facebook a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, în care scria că persoanele care îi aduc acuzați umilesc imaginea justiției și că și-a făcut meseria conform legii.

"Îmi dau seama ce-am făcut, am respectat legea și vă promit că așa voi continua să fac", a mai menționat Rodica Berdilo. În același mesaj, judecătoarea s-a referit la un articol din Codul Electoral, care s-a dovedit însă învechit, iar în decizia motivată privind invalidarea alegerilor, Berdilo a invocat alt articol.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie