Jurnalul orei 19, 14 Iulie
Jurnalul orei 19:00 14 iulie 2023, 20:56 | 889

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, cel al Educației, Anatolie Topală, dar și ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija, au demisionat. Remanierile guvernamentale vin după ce premierul Recean a declarat miercuri că astăzi vor fi anuțate decizii dificile, dar absolut necesare, ca urmare a atacului armat de la Aeroport.

2. Membrii Partidului Șor, devenit ilegal, nu vor putea participa la alegeri. Parlamentul a aprobat astăzi, în primă lectură, un proiect care le interzice liderilor și fruntașilor partidelor declarate neconstituționale să participe la alegeri timp de trei ani de la scoaterea formațiunilor în afara legii.

3. În luna august, Chișinăul va găzdui Zilele Diasporei, care vor fi marcate prin două evenimente speciale, dedicate comunicării și relațiilor de afaceri. Vor fi promovate produsele locale, atragerea investițiilor și extinderea exporturilor.

4. Studenții de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării vor avea mai multe oportunități pentru a-și aplica cunoștințele în practică. Jurnal TV și Universitatea de Stat au semnat astăzi un memorandum, care le va permite studenților să facă stagii de practică, să participe la proiecte și să-și construiască un viitor acasă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie