Au îmbrățișat o profesie nouă
Social 21 februarie 2023, 15:36 | 468

Peste 70 de refugiați ucraineni stabiliți temporar în stânga Nistrului au beneficiat de un program gratuit de formare profesională, datorită unei inițiative finanțate de PNUD. Acum, oamenii vor putea să îmbrățișeze o nouă profesie, la care au visat până la război, și vor putea obține o sursă sigură de venit.

Au lăsat casa, masa, locul de muncă și au fugit. Vorbim despre refugiații ucraineni, care s-au stabilit temporar în Republica Moldova.

Unii beneficiari susțin că datorită acestui program de instruire vor putea să îmbrățișeze o nouă profesie și vor putea obține astfel și o sursă sigură de venit.

La finalizarea cursurilor, participanții au primit calificări și un certificat de confirmare a competențelor în domeniul ales, ceea ce le va permite să-și găsească mai ușor un loc de muncă.

În total, 77 de refugiați din Ucraina, stabiliți temporar în stânga Nistrului, au beneficiat de un program gratuit de formare profesională, datorită unei inițiative finanțate de PNUD și implementate în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului”.

Opinia ta contează. Comentează!