Zona incendiului este nesecurizată
Social 19 decembrie 2022, 17:48 | 428

Un morman de fiare, grămezi de haine și încălțăminte arse, și o casă fără acoperiș Iată priveliștea sumbră, pe care am văzut-o astăzi în preajma Pieței centrale, unde sâmbătă s-a declanșat un incendiu de proporții. Astăzi, în prima jumătate a zilei, în perimetrul afectat de flăcări putea intra oricine dorește - niciun semn, care să arate că zona este supusă verificărilor.

IULIA SARIVAN, reporter Jurnal TV: "La două zile de la incendiu, am găsit zona nesecurizată. Orice trecător curios poate intra în depozitele mistuite de flăcări, asta chiar dacă pericolul nu a fost eliminat definitiv."

În mai mult de jumătate de oră, cât echipa noastră de filmare a încercat să afle detalii despre incident, cel puțin trei oameni au intrat în gheretele arse și cu tot riscul asumat, căutau ceva de folos. ”Poliția a restricționat accesul spre gheretele arse doar pe parcursul zilei de 18 decembrie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Chișinău.

NATALIA STATI, purtător de cuvânt al IGP Chișinău: "Angajații IGP au menținut securitatea publică până când responsabilii de la IGSU au făcut toate măsurile necesare pentru a identifica cauzele izbucnirii incendiului. Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul Poliției Râșcani și sunt așteptate rezultatele expertizei de la IGSU. Astăzi, proprietarii fac curățenie acolo unde a avut loc incendiul."

Responsabilii Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență ne-au spus că specialiștii au lucrat la fața locului sâmbătă și duminică.

LILIANA PUȘCAȘU, purtător de cuvânt IGSU: "Laboratorul Experimental Anti-incendiar cercetează cauza de producere a incendiilor, în câteva zile vor fi primele versiuni, după ce va fi efectuată cercetarea statică și dinamică a locului incendiului."

Incendiul a izbucnit în noaptea de 16 decembrie, într-un depozit de mărfuri și gherete de pe strada Alexandru cel Bun. La stingerea focului au fost antrenați peste 80 de salvatori și pompieri, cu zeci de unități de tehnică, conform numărului sporit de intervenție de nivel III. Lupta cu flăcările a durat mai multe ore.

Opinia ta contează. Comentează!