Oamenii s-au mobilizat pentru a susţine Ucraina şi a blama decizia lui Putin de a invada această ţară
Externe 26 februarie 2022, 20:33 | 1192

Proteste de amploare în Georgia față de invazia Rusiei asupra Ucrainei. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile din Tbilisi. Ei s-au mobilizat pentru a susține Ucraina. Manifestații au avut loc și la Dublin, Roma și Sankt Petersburg.

Manifestațiile din Georgia, planificate pentru a arăta solidaritatea cu Ucraina, au căpătat un ton antiguvernamental din cauza lipsei de răspuns a autorităților la invazia rusă. Mii de georgieni au ieșit din nou pe străzile din centrul Tbilisi vineri seară pentru a protesta împotriva a ceea ce a fost numit „Visul Rusiei” – o referire la partidul „Visul georgian” aflat la guvernare.

Sute de oameni au ieșit a doua zi la rând și pe străzile din Sankt Petersburg, pentru a protesta contra deciziei lui Putin de a invada Ucraina. Peste două mii de oameni au fost arestați în Rusia, deoarece au participat la proteste anti-război. Manifestație și în Bosnia. Acolo, oamenii au rememorat trauma războiului din propria ţară atunci când au protestat, vineri, împotriva invadării Ucrainei de către armata rusă, cerând lumii să tragă învăţăminte din experienţa lor tragică, relatează Reuters. Demonstranţii au purtat pancarte cu mesajele „Sarajevo înţelege” şi „Învăţaţi de la Sarajevo, salvaţi Kievul”. Manifestații au avut loc în mai multe orașe din Europa și din lume.

La Dublin a avut loc un protest în fața Ambasadei Rusiei din Irlanda. Acolo, mai multe persoane furioase au asaltat mașina ambasadorului rus, care încerca să intre în Ambasadă.

Opinia ta contează. Comentează!