Ziua drapelului, marcată la Chișinău
Social 27 aprilie 2023, 15:28 | 434

Se împlinesc 33 de ani de când tricolorul a fost desemnat drept drapel oficial al Republicii Moldova. Cu această ocazie a fost organizată o ceremonie în cadrul căreia drapelul țării a fost arborat în fața sediului Guvernului. În discursul rostit alături de președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean, șefa statului Maia Sandu a declarat că tricolorul este simbolul care le amintește mereu oamenilor cine sunt. Ziua Drapelului de Stat a fost marcată și la Ministerul Apărării, dar și de militarii aflați în misiuni internaționale.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți sub culorile tricolorului. Să muncim împreună cot la cot pentru a construi Moldova prosperă, sigură și europeană. Moldova cu care să ne mândrim necondiționat."

Ziua Drapelului de Stat a fost marcată și la Ministerul Apărării.

ANATOLIE NOSATÎI, ministru al Apărării: "Militarii poartă drapelul pe uniformă. Îl salută zilnic la intrare și ieșire de pe teritoriul unității militare, îl poartă cu mândrie la aplicații și exerciții naționale și internaționale."

Militarii Armatei Naționale ne-au mărturisit că Ziua Drapelului este una importantă și o sărbătoresc în fiecare an, chiar dacă uneori nu sunt acasă, în Republica Moldova.

În acest an, Ziua Drapelului de Stat a fost marcată de militarii Armatei Naționale și în Liban.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău pe 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea forului legislativ.

Opinia ta contează. Comentează!