Mai multe resturi dintr-o aeronavă au fost descoperite în mare
Externe 12 decembrie 2019, 16:34 | 945

Mai multe resturi dintr-o aeronavă au fost descoperite în mare în zona în care, acum două zile, a dispărut un avion militar chilian cu 38 de oameni la bord. Amănunte aflați în cele ce urmează.

CHILE Resturile au fost localizate la 30 de kilometri de ultima poziţie cunoscută a aparatului de zbor, între Chile şi Antarctica. Potrivit Euronews, ar fi vorba despre bucăţi din materialul izolant al rezervoarelor interne de combustibil ale avionului Hercules C130, dar un verdict va fi dat abia în urma unei expertize. Între timp, 15 avioane şi cinci ambarcaţiuni continuă operaţiunile de căutare. Pe lângă Chile, Argentina, Uruguay și Brazilia, la faţa locului au trimis mijloace aeriene şi maritime și Statele Unite ale Americii. În momentul dispariției, avionul cu 38 de oameni la bord se îndrepta spre o bază militară chiliană din Antarctica.

STATELE UNITE Incident pe o şosea din orașul Phoenix din statul american Arizona. Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat printre mașini, după ce pilotul nu a mai putut controla aparatul de zbor ce pierdea brusc din altitudine. Din fericire, atât bărbatul aflat la manșa avionului, cât și pasagerul său au scăpat nevătămați. Aparatul de zbor a fost însă grav avariat, la fel și câteva automobile care se aflau în trafic în momentul incidentului.

RUSIA Un elicopter militar s-a prăbușit în regiunea Krasnodar din Rusia. Cei doi piloți nu au reușit să se salveze. Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că tragedia s-a produs în timpul unui zbor de instrucție și a invocat condițiile meteorologice neprielnice. Circumstanțele exacte vor fi stabilite însă în urma unei anchete. 

Opinia ta contează. Comentează!